Adopteer een glimlach

Voor mondzorgverleners die maatschappelijk een steentje willen bijdragen!
Door de uitbraak van COVID-19, waren onze mondhygiëne-praktijken vorig jaar vanaf half maart zes weken gesloten. Hierdoor hadden we voldoende tijd om eens goed op te ruimen. Het bleek dat we in de loop der jaren flink wat tandenborstels en tubes tandpasta hadden verzameld. Hiervan hebben we drie verschillende tandenpoets-pakketten voor de jeugd gemaakt en gedoneerd aan de Voedselbanken in Scheveningen en Vianen.DE CIJFERS

Er zijn 172 Voedselbanken en ruim 500 locaties (uitgiftepunten) in Nederland waar je voedsel en andere producten kunt ophalen. In totaal maken 25.000 kinderen gebruik van de Voedselbank. Door de coronacrisis neemt de druk op de Voedselbanken toe en de organisatie bereidt zich voor op een eventuele groei van 50 procent. Elke drie maanden een nieuwe tandenborstel en een geschikte (kinder)tandpasta gebruiken, is vaak niet mogelijk voor kinderen die gebruik maken van de voedselbank. Dit beseften we ons toen we eind april achter onze mondkapjes en gezichtsschermen weer aan het werk waren. Zo ontstond het idee om mondzorgverleners uit heel Nederland te koppelen aan een Voedselbank in de buurt en zo deze groep kinderen elk kwartaal van tandenpoets-pakketten te voorzien.ADOPTEER EEN GLIMLACH!

Adopteer een glimlach is een non-profit project waarbij we collega's willen inspireren om voor minimaal een jaar (4 donaties) een lokale Voedselbank te adopteren. Mondzorgpraktijken zijn nadat ze gekoppeld zijn zelf verantwoordelijk voor het contact met de Voedselbanken en zorgen voor de tandenpoets-pakketten voor de jeugd in de leeftijden van 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar. Verschillende fabrikanten steunen ons initiatief en hebben een speciale aanbieding gemaakt voor tandenborstels en tubes tandpasta's.


NVM COLGATE PASSIEPRIJS

De mondhygiënist zet zich op deze manier in voor de maatschappij en kan door preventie de mondgezondheid van deze kwetsbare doelgroep verbeteren.Onze droom is een gezonde glimlach voor ieder kind!

Daarom dingen wij met Adopteer een glimlach! mee naar de NVM Colgate Passieprijs*Update: Op dit moment hebben bijna 60 praktijken zich aangemeld en ontvangen dit voorjaar al 6.000 kinderen een tandenpoets-pakket!Met een grote groep enthousiaste collega's starten we dit project